En İyi 5 Pokemon GO Emülatörü [PC]


1990 yılında başladığından beri, Pokemon küresel bir fenomene dönüştü. Pokemon, yalnızca çizgi filmlerle sınırlı değil, oyun dünyasına ve daga sonra girdiği her yerde başarıya ulaştı.

Pokemon, mobil cihazlar için Pokemon GO oyununu piyasaya sürerek yeni bir efsane yarattı.

Oyun, çocukluğunda Pokemon izleyen insanlar arasında anında bir hit haline geldi ve internet dünyasını salladı.

Pokemon GO resmi olarak yalnızca Android ve iOS kullanıcıları için mevcut. Taşınabilir bilgisayarınızda oyunu denemek istiyorsanız, resmi olarak yapamazsınız.

Pokemon GO, bugün mevcut olan tek Pokemon oyunu değil. Oynayabileceğiniz en az on oyun daha bulunuyor.

Bu Pokemon oyunlarını PC’nizde oynamak istiyorsanız, Pokemon emülatörü kullanmanız gerekiyor. Android emülatörleri, Windows ve Mac bilgisayarlarınızda herhangi bir Android uygulama ve oyununu kolayca çalıştırmanıza olanak tanır.

Bu yazımızda, PC’de Pokemon oyunlarını oynamak için kullanabileceğiniz en iyi emülatörlerden bahsedeceğiz.

1- LDPlayer

LDPlayer, Android oyun deneyimi sunmak üzere özel olarak geliştirilmiş harika bir Android emülatörüdür.

Pokemon’dan PUBG Mobile’a kadar LDPlayer, düşünebileceğiniz çoğu Android oyun ile uyumludur ve bilgisayarınızda çalıştırabilir.

PC’ye oyun kurmak için LDPlayer’ın üç seçeneği vardır. Ya dahili Google Play Store’u kullanarak uygulamaları arayabilir ya da uygulamayı indirip manuel olarak kurabilirsiniz.

LD Player ayrıca kendi LD Store’una sahiptir ve bu mağazada bilgisayarınıza indirebileceğiniz bir dizi uygulama ve oyun bulunmaktadır.

Ayrıca, klavye + fare ve GamePad kontrollerini destekler, böylece oyunu oynamak daha kolay hale gelir. Klavye panelinde klavye kontrollerinizi özelleştirebilirsiniz.

Multi-instance modu, bilgisayarınızda aynı anda farklı hesapları kullanarak birden fazla oyun oynamanıza olanak tanır.

LDPlayer temel özellikleri:

  • Hafif bir emülatör
  • Klavye kontrolleri
  • Multi-instance senkronizasyonu
  • Potansiyel sorunları düzeltmek için düzenli olarak yeni güncellemeler
  • Gizli ücretler yok

2- BlueStacks

BlueStacks, hala aktif olarak geliştirilen en eski Android emülatörüdür ve son birkaç yılda önemli ölçüde gelişme göstermiştir.

BlueStacks, Intel ve AMD işlemcileri ile uyumludur. Hyper-G grafiklere sahiptir ve düşük gecikmeli oyun deneyimi vaat eder.

Kolaylıkla ayarlanabilen klavye özelliği, oyuncuların klavye kontrollerini tercihlerine göre ayarlamasını sağlar. Oyun hareketlerini kontrol etmek için ayrıca oyun kumandasını da kullanabilirsiniz.

Multi-Windows ve Multi-Accounts desteği ile Multi-instance özelliği bulunmaktadır.

Daha önce bahsettiğimiz gibi, bu özellik kullanıcıların aynı anda birden fazla oyun oynamasına veya aynı oyunun farklı hesaplarını aynı anda çalıştırmasına olanak tanır.

BlueStacks’e Android uygulamalarını yüklemek oldukça basit. Emülatörler, kutudan çıktığında Google Play Store’u yüklü bir şekilde gelir, APK’ları kullanarak da uygulama yükleyebilirsiniz.

Bunun yandan, sponsorlu reklamlarla uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Oyun oturumunuzu etkilemese de, bazen can sıkıcı olabilir.

BlueStacks, şirketin düşük bellek kullanımı için optimize ettiği iddialarına rağmen bilinen bir bellek canavarıdır. Performansı daha iyi anlamak için kaynak yönetimini kontrol altında tuttuğunuzdan emin olun.

BlueStacks indir

3- NoxPlayer

Hızlı yarış oyunlarından yavaş tempolu Pokemon oyununa kadar, NoxPlayer, Windows PC’de herhangi bir Android oyununu ve uygulamasını kolayca çalıştırabilir.

Android oyuncularını düşünerek özel olarak geliştirilmiş ücretsiz bir Android emülatörüdür.

Nox Player üzerinden Play Store’dan Pokemon oyunlarını yüklemek için, yerleşik Google Play Store uygulamasını kullanabilirsiniz. NoxPlayer, AMD ve Intel işlemcileriyle uyumludur.

Oyunları PC’de oynamak için özel bir grafik işlemciye ihtiyacınız olmasa da, PUBG Mobile gibi ağır oyunları PC’de oynamak istiyorsanız, ayrı bir GPU’ya sahip olmanız iyi olacaktır.

Multi-instance özelliği, kullanıcıların tek bir bilgisayar üzerinde aynı anda birden fazla oyun çalıştırmasına olanak tanır. Aynı oyunun birden fazla örneğini aynı anda çalıştırmak için birden fazla hesap kullanabilirsiniz.

Oyunu kontrol etmek için klavye + fare veya oyun kumandasını kullanabilirsiniz. Oyunu ve emülatör ayarlarını, ihtiyaçlarınıza daha iyi uyacak şekilde özelleştirebilirsiniz.

4- Memu Play

Memu Play, nispeten yeni bir emülatördür. PC üzerinde mobil oyun deneyiminizi iyi bir hale getirmek için yeterli özellik sunar.

Nox Player gibi, Memu Play de Android oyunculara odaklanan bir Android emülatörüdür.

Memu Play, Android oyunlarını PC’de oynamak üzere yapılmış olsa da, Google Play Store’da bulunmayan spor uygulaması gibi Windows’ta mevcut olmayan Android özel uygulamalarını çalıştırmak için kullanmanızı engellemez.

Multi özelliği yine aynıdır. PC’nizin donanım kapasitesine bağlı olarak aynı anda birden fazla oyunu (en fazla 4) çalıştırmanıza olanak tanır.

Google Play Store ve hizmetleri önceden yüklenmiştir. Bir oyun yüklemek için Play Store’da arama yapın ve uygulamayı yükleyin. Değilse, uygulamayı APK olarak indirin ve yükleyin.

Oyun kontrolü için Memu Play, klavye + fare kombinasyonunu ve Gamepad kontrollerini destekler.

Keymapping özelliği, kontrolleri tercihinize göre özelleştirmenize olanak tanır. Memu Play ücretsiz, hızlı, stabil, basit ve iyi bir kullanıcı arayüzüne sahiptir.

5- AMIDuOS

AMIDuOS, neredeyse tüm Android uygulamalarını ve oyunlarını Windows bilgisayarınızda çalıştırabilen ücretsiz bir Android emülatörüdür.

Yukarıdaki emülatörlerin aksine, AMIDuOS yalnızca Windows içindir. Başlangıçta premium bir emülatör olarak başlasada, şirket şimdi bunu ücretsiz hale getirdi.

Intel ve AMD işlemcileriyle uyumludur. AMIDuOS paketi yükleyici, favori Android uygulama dosyalarınızı PC’nize yüklemenize olanak tanır.

Performans açısından, oyunlar ve uygulamalar PC’nizin donanımından en iyi şekilde yararlanmanıza izin veren yerel x86 modunda çalışır. Ancak ARM emülasyonunu da gerçekleştirebilir, uyumluluk modunda uygulamaları çalıştırmak için.

AMIDuOS, Android geliştiricilerine yönelik uygulamaları çalıştırmak ve test etmek için Genymotion gibi emülatörlere iyi bir ücretsiz alternatiftir.

Ayrıca fare ve klavyeyle uyumludur. AMIDuOS kurulumu diğer emülatörler kadar basit değil. Bunun dışında, Windows PC’nizde Android oyunlarını ve uygulamalarını çalıştırmak için iyi bir emülatördür.

Pokemon hayranıysanız bilmeniz gerekenler

Artık PC’de Pokemon oynamak için en iyi Android emülatörlerini listelediğimize göre, her Pokemon hayranının bilmesi gereken Pokemon hakkında süper harika gerçekleri açıklamanın zamanı geldi.

  • Pikachu’nun adı iki Japonca kelimeden oluşur; ışıltı anlamına gelen Pikapika ve gıcırdayan anlamına gelen Chuchu.
  • Azurill cinsiyet değiştirebilen tek pokemondur.
  • Pokemon, bir Japon çizgi filmi olmasına rağmen, Pokemon kelimesi kendisi İngilizcedir. Pocket + Monster kelimelerinin birleşiminden oluşur.
  • Oyun geliştiricileri, hiçbir Spinda Pokemon’un aynı görünmediği gerçeğini sürdürmek için 4 Milyardan fazla benzersiz nokta deseni oluşturmak zorunda kaldı.
  • İki Pokemonun ismi gerçek ünlülere dayanır. Pokemon Hitmonlee, Bruce Lee’den ilham alırken, Pokemon Hitmonchan, Jackie Chan’den esinlenmiştir.

Pokemon ile ilgili içeriklerimiz:


Kenan

Teknoloji ve oyun içerikleri üreten okudu.net yazarı. Öneri ve yorumlarınızı iletişim bölümünden iletebilirsiniz.

0 Yorum

The Witcher'ın yazarı oyun serisinin tutacağına inanmıyordu.